U sklopu Dana hrvatskih kobasica i salama 2025. dana 28. veljače. i 1. ožujka 2025. godine održano je senzorno ocjenjivanje kobasica i salama u Hrvatskoj kući kobasica u Svetom Petru u Šumi.
Ukupno je ocjenjeno čak 263 uzorka kobasica i salama iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije, u 15 kategorija, sukladno pravilniku za ocjenjivanje kobasica i salama u sklopu projekta “S KLOBASICOM U EU i DANA HRVATSKIH KOBASICA I SALAMA”.
Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam S klobasicom u EU, Udruga S klobasicom u EU i Udruga proizvođača istarskog pršuta.
Na senzornom ocjenjivanju je sudjelovalo 20 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica, salama i suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i Slovenije.
Ukupno će biti dodijeljeno 244 zlatnih i 19 srebrnih medalja.
Dodjela šampionskih priznanja i nagrada održat će se 14. ožujka 2025. u 18:00 sati u Hrvatskoj kući kobasica.
Predsjednik senzornog povjerenstva bio je dr.sc. Mario Bratulić.
Čestitke svima na osvojenim nagradama!
U prilogu možete pogledati rezultate ocjenjivanja.
S KLOBASICOM U EU 2025.- REZULTATI SENZORNOG OCJENJIVANJA