S KLOBASICOM U EU 2024.

Sveti Petar u Šumi, 15.-17. ožujka 2024.

PROGRAM SAJMA

Petak, 15. ožujka 2024. Hrvatska kuća kobasica /Trg i sportska dvorana
15:00 – 04:00 Trajanje sajma, cjelodnevni zabavni i gastro program
Degustacije zaštićenih hrvatskih proizvoda
18:30 Otvorenje sajma i Dana zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda
DANI HRVATSKIH KOBASICA I SALAMA- proglašenje šampiona sajma
22:00 Zabavni program u velikom šatoru: DALMATINO I GOSTI

Subota, 16. ožujka 2024. Trg, sportska dvorana i veliki šator
10:00 – 04:00 Trajanje sajma, cjelodnevni zabavni i gastro program
Predstavljanje partnera sajma 2024.
14:00 Program za djecu i mlade
Degustacije zaštićenih hrvatskih proizvoda
17:00 SVJETSKO PRVENSTVO U IZRADI ISTARSKE KLOBASICE
20:00 IX. SVJETSKO PRVENSTVO U NADIVANJU KLOBASICA NA BEKU
21:00 IZBOR VITEZOVA OD KLOBASICA
22:00 Zabavni program u velikom šatoru: LIDIJA BAČIĆ I GOSTI

Nedjelja, 17. ožujka. 2024. Trg i sportska dvorana
10:00-20:00 Trajanje sajma, cjelodnevni zabavni i gastro program
14:00 Program za djecu i mlade
Izbor najljepšeg izložbenog prostora sajma
18:00 NAGRADA SAJMA
20:00 Zatvaranje sajma

Ulaznica za sajmeni dan iznosi 5 €. Uključuje posjet sajmenom prostoru, izlagačima te zabavno-glazbeni program (koncert grupe Dalmatino / nastup Lidije Bačić). Za Supetarke i Supetarce, uz predočenje osobne iskaznice, ulaz je slobodan!

 

O SAJMU

Sajam “S klobasicom u Europu” od 2013. godine organizira općina Sveti Petar u Šumi, u suradnji s Istarskom županijom, Turističkom zajednicom središnje Istre i ostalim partnerima i pokroviteljima. Na sajmu se predstavljaju proizvođači kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, ali i proizvođači sira, vina, rakija, slastica, suvenira, te proizvoda ekološke poljoprivrede. Osnovni cilj sajma je promovirati i poticati proizvodnju i prodaju kobasica i ostalih tradicijskih proizvoda, predstaviti gastronomske mogućnosti domaćih kobasica, poticati potrošače na potrošnju i uživanje u tradicionalnim suhomesnatim proizvodima, te stvoriti samosvijest o kvaliteti i potrebi konzumiranja tradicionalnih istarskih proizvoda sa sloganom: “U svaku istarsku hižu dopeljimo domaće klobasice”.

Sajam “S klobasicom u Europu” ima i bogat kulturno-zabavni program, zatim stručne sadržaje usmjerene na poboljšanje kvalitete suvremene proizvodnje tradicionalnih kobasica i salama, te poslovne sadržaje usmjerene na uspostavu poslovnih kontakata i suradnje s proizvođačima sirovine, distributerima, trgovcima, ugostiteljima i drugim poslovnim partnerima. Svake godine partner sajma je po jedna regija s respektabilnom kobasičarskom tradicijom, a dosad su to bile Vukovarsko-srijemska županija (2013.), Brodsko-posavska županija (2014.), Osječko-baranjska županija (2015.), Požeško-slavonska županija (2016.), Asocijacija kobasičarskih udruga i manifestacija srednje Europe (2017.), Grad Zagreb (2018.) i Osječko-baranjska županija (2019.). Od 2022. godine, nakon dvije godine pauze zbog krize izazvane korona virusom programi sajma održavaju se i u Hrvatskoj kući od kobasica, suvremenom multimedijalnom centru, muzeju kobasica i njegovom okruženju prezentiraju se najbolji izvorni standardi počevši od same istarske kobasice u fantastičnim izdanjima i brojnim kulinarskim iznenađenjima. Svake godine kuharske zvijezde pripremaju tradicijska i moderna originalna jela temeljena na kobasičarstvu i suhomesnatim proizvodima domaće i svjetske scene.

Sklad jela, vinske i pivske ponude u slikovitom istarskom okružju i poticajnom ozračju – za vikend koji foodieji iz Hrvatske i okružja ne propuštaju. Na sajmenim punktovima zorno je prezentirana nacionalna tradiciju na najbolji mogući način.

Na 9. sajmu održanom u ožujku 2023. kao posebnu atrakciju majstori sajma izradili su najdužu istarsku kobasicu na svijetu od 333 metara dužine za koju je potrošeno preko 250 kg mesa.
Sajam svake godine podupire Vlada RH sa svojim ministarstvima, Hrvatski sabor, gospodarske i obrtničke komore, turističke zajednice  te Istarska županija sa svojim institucijama i srodnim udrugama. Projekt je do sada uspostavio suradnju sa ukupno petnaest nacionalnih i međunarodnih partnera iz više država u okruženju. Želja organizatora je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao zavičaj kobasica sa šest odobrenih objekata za proizvodnju  postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva.
Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU“ svake godine posjeti gotovo deset tisuća  ljubitelja hrvatskih kobasica i salama te ostalih tradicionalnih proizvoda iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Previous OBAVIJEST IZLAGAČIMA NA SAJMU S KLOBASICOM U EU 2024.
logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content