Sastanak poglavarstva 16-10-2008

Općinsko poglavarstvo je na zadnjoj održanoj sjednici razmatralo nekoliko točaka dnevnog reda. Poglavarstvo je nominiralo nekoliko projekata za sufinanciranje iz Državnog proračuna do konca 2008. godine. 

Nominirani su slijedeći projekti: sanacija Skulpture križeva Kalvarija, uređenje javne rasvjete i sanacija mosta „Glavica“. Poglavarstvo je razmatralo financijsko izvješće o ostvarenju proračuna za razdoblje od siječnja do rujna. Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.820.257 kn ili 54 % od planiranog, a rashodi u iznosu od 1.673.767 kn. Prihodi od poreza ostvareni su u 97% iznosu, a prihodi od administrativnih pristojbi(komunalne naknade i doprinosi) u iznosu od 90%. Ukupni prihodi su manji od plana zbog neostvarenja prihoda od pomoći koji bi se trebali realizirati u zadnjemu kvartalu godine.  

Poglavarstvo je donijelo odluku o izboru ponude „E. Legović- Arhitektonski studio d.o.o.“ za  izradu Idejnog projekta arhitektonskog uređenja trga i prostora ispred crkve, pavlinskog samostana i općine, a kompletna dokumentacija sa prijedlozima rješenja biti će zgotovljena za 60 radnih dana. Projekt uređenja trga nominiran je u   Ministarstvu mora prometa i infrastrukture za program EIB II u kojemu će ministarstvo osigurati 60% sredstava za realizaciju istog.

Poglavarstvo je prihvatilo izvješće JUO o izvedenim radovima na proširenju javne rasvjete u općini, a vezano na zaključke sa prethodnih sjednica realiziran je otkup zemljišta za novi deponij za građevinski otpad u selu Jopi koji će ovih biti otvoren. Radno vrijeme i uvjeti rada građevinskog deponija biti će naknadno istaknuti.

Poglavarstvo je donijelo zaključak o pripremi potrebne dokumentacije za dovršetak asfaltiranja lokalnih putova u općini, a na sjednici su prezentirani okvirni troškovnici po pojedinim ograncima. Na slijedećim sjednicama donijet će se odluka o pokretanju procedure i predložit će se prioriteti za realizaciju spomenutog projekta.

 

Poglavarstvo općine Sv. Petar u Šumi

Previous Nastavljeni radovi na sanaciji crkve Sv. Roka
logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content