SUPETARSKA VEČER KLAPA 2018.

MUŠKA KLAPA „TERAN“ – Trviž

Muška klapa „TERAN“ iz Trviža domaćin je susreta VEČER HRVATSKIH KLAPA u Trvižu od  2002.godine. Djeluje 17 godina. Nastupila je na brojnim susretima i festivalima klapa u Hrvatskoj. Vrlo rado odaziva se na sve humanitarne koncerte na koje je pozvana.

Održala je dva samostalna koncerta u Zagrebu. Na FDK Omiš 2009.,  na večeri novih skladbi sa skladbom Čovik od riči(tekst Jakša Fiamengo, glazba Aida Vidan) dobila je treću nagradu. Na večeri debitanata iste godine u Bolu na Braču osvaja drugu nagradu stručnog povjerenstva čime stječe pravo nastupa na izbornim večerima FDK u Omišu. 2009.godine generalni je pobjednik 3. MEĐUNARODNOG FESTIVALA MALIH FOLKLORNIH VOKALNIH SASTAVA, VELIKA GORICA. Klapa je kao poseban gost nastupila na 3.Smotri mješovitih klapa u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 2011. Njihov nosač zvuka, album Čovik od ričiizdan je 2016.

Nakon ovog susreta u Sv.Petru u Šumi slijedi samostalni koncert u Njemačkoj gdje će promovirati glazbenu baštinu Hrvatsku kroz njezin poseban glazbeni izričaj, klapsku pjesmu.

 

KLAPA LUKA RIJEKA

Jednom je akademik Jakša Fiamengo posvetio ove stihove Klapi Luka:

 

Ča je suncu svitlo,
ča su glazbi zvuci
to je  
Luka pismi,
to je pisma 
Luci

Ča je sidro brodu,
more kad pobisni
to je pisma 
Luci,
to je 
Luka pismi…                

Djelujući dulje od 3 desetljeća, Klapa Luka iz Rijeke sinonim je kvalitete ženskog klapskog izričaja s osebujnim vokalnim izvedbama. Svoju prisutnost na inozemnoj i domaćoj glazbenoj sceni upotpunila je brojnim koncertima, natjecanjima, raznim glazbeno-scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama, TV-spotovima, a snimila je i 7 nosača zvuka. Ova dugogodišnja intenzivna aktivnost rezultirala je velikim interesom publike, izvrsnim kritikama i vrijednim priznanjima.

Klapa u svojoj kolekciji pohranjuje više od 60 nagrada i plaketa ubrajajući čak 5 zlatnih s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te nekoliko prestižnih s Šibenskog, Kaštelanskog i Sinjskog festivala, a što ih s pravom svrstava uz bok ponajboljih hrvatskih klapa. Osim toga, Luka je dobitnica i godišnje nagrade Grada Rijeke za promicanje glazbene baštine te posebne nagrade Status koju joj je za 30. obljetnicu dodijelila Hrvatska glazbena unija zbog cjelokupnog doprinosa hrvatskoj glazbenoj kulturi.

Od ove, 2018. godine Klapa Luka nositeljica je i najprestižnije hrvatske diskografske nagrade Porin koju je dobila za sedmi po redu album naziva „Zbog ljubavi“ u kategoriji pop-folklorne glazbe.

KLAPA LUNGOMARE

Ako se za neku klapu može reći da su živi simbol klapskog pjevanja i odraz ljubavi prema toj vrsti glazbe, onda je to zasigurno klapa Lungomare iz Umaga. Neumorni, sveprisutni već punih 28 godina na pozornicama Hrvatske i izvan njezinih granica pravi su ambasadori tradicijske pjesme koje se nisu odrekli ni u vrijeme Domovinskog rata. Kontinuirano su radili i nastupali, i dok su se izmjenjivali pjevači u klapi, odlazili neki stari, a dolazili novi, klapska pjesma je nadživjela sve promjene i održala se kao najveće kulturno blago Umaga. Promovirali su ime grada na festivalima klapa u Omišu, osvajali višekratno drugo i treće mjesto na natjecanju KIK-a u Buzetu, ovjenčali se srebrnim odličjem na Međunarodnom natjecanju vokalnih skupina u Veroni, nastupali u Njemačkoj, Slovačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji…ali najdraži su im nastupi po smotrama u Hrvatskoj, jer poslije svega slijedi klapsko druženje, zdravica i spontana pjesma kao glavna nagrada svakog susreta.

Do sada su snimili 3 nosača zvuka, a četvrti se „peče“ i sigurno će ugledati svjetlo dana prije velike proslave 30 -godišnjeg jubiljea, 2020. godine na koju ste svi pozvani.

Na svome repertoaru njeguju sve glazbene izričaje od izvornih klapskih pjesama, pučkih napjeva, sakralnih i gospela do klapskih pjesama u zabavnim aranžmanima ili zabavnih u klapskim aranžmanima.

Previous NATJEČAJ – STUDENTSKE STIPENDIJE
logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content