Petrova 2008 – bogat sportski zabavni program

Dana 05.07.2008. u sklopu obilježavanja pučke fešte „Petrova“ održana su mnogobrojna sportska natjecanja. Po prvi puta su održana natjecanja u uličnoj košarci i odbojci na pijesku. Natjecanja u uličnoj košarci održana su na polivalentnom igralištu u Bezjakima na kojemu su nastupile četiri ekipe od kojih je najbolja bila ekipa prevođena mladim igračima KK Puris Pazin, a u natjecanju u odbojci na pijesku pobjedu je od osam ekipa izborila supetarska ekipa u sastavu Nikola Macuka, Davor Jurman, Alen Šegon. 

Na turniru malom nogometu na kojem je nastupilo 8 ekipa iz pazinštine najbolja je bila ekipa Kringe ispred ekipe supetaraca za koje su nastupali igrači NK Purisa, a treće mjesto je osvojila mlada ekipa supetarskih nogometnih nada. Po drugu godinu zaredom održana je biciklijada na kojoj je sudjelovalo šezdesetak biciklista rekreativaca iz Sv. Petra i okolnih mjesta, a po toplom vremenu biciklisti su morali napraviti poveći krug oko Sv. Petra u Šumi u dužini od 30 km. 
U tradicionalnoj nogometnoj utakmici po toplom vremenu više snage i sreće imali su „supetarci“ koji su ove godine sretno sa 2:1 pobijedili „supetarske zete“. Picture 018.jpg
Svi natjecatelji na kraju su zajedno odradili zadnje poluvrijeme u sportskom centru gdje ih je domaćin Općina Sv. Petar počastio domaćim specijalitetima i osvježenjem, kako to supetarcima odvajkada i priliči. 
U večernjim satima kulturnu i glazbenu ponudu otvorili su gosti iz susjedne i prijateljske općine Tinjan, članovi Komapanije Koserići izvodeći istarske plesove uz pratnju tradicionalnih instrumenata bajsa, roženica i harmonike, a po prvi put su se supetarcima predstavile i mlade Cerovljanske mažoretkinje. Do ranih jutarnjih sati brojni su posjetitelji uživali u svirci supetarske grupa Etaloni i nastupu poznatog hrvatskog pjevača Matka Jelavića, a nekoliko pjesama je prvi puta pred supetarskom publikom otpjevala i gošča iz New Yorka, Eleonora Turčinović. Bila je to još jedna prava supetarska fešta. 

Previous Petrova 2008
logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content