Molimo Vas da pismene prijave dostavite na e-mail
najkasnije do 20. veljače, zbog bolje pripreme senzornog
ocjenjivanja koje će se održati 3. i 4. ožujka 2023. godine u
HRVATSKOJ KUĆI KOBASICA u Sv. Petru u Šumi.
Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će
podijeljene dan prije početka sajma, 17. ožujka 2023. u
„Hrvatskoj kući od kobasica“.
Odličja će se dijeliti u 10 kategorija, a u nastavku
Vam donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti uzorke na
ocjenjivanje:
· Istarska kobasica
· Slavonska kobasica
· Kulenova seka
· Istarska kosnica
· Salame i salamini
· Kobasice i salame od divljači
· Kobasice i salame s tartufima
· Kobasice i salame S klobasicom u EU(tipovi kobasica iz
EU)
· Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s
raznim dodacima: voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…)
· Istarska klobasica po starinski( istarske kobasice proizvedene u domaćinstvima)
Organizator ocjenjivanja: Međunarodni sajam
S klobasicom u EU, ESSIK- Europski savez salamera i kobasara-Samobor i udruga S
klobasicom u EU.
Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim
diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama
sponzora.
U nadi da ćete se odazvati, najsrdačnije se
zahvaljujem.
Lijep pozdrav,
Predsjednik organizacijskog odbora
dr.sc. Mario Bratulić
Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi
Mob- +38599 705-6466
U prilogu: prijavnice i pravilnik o ocjenjivanju.
Prijavni obrazac- senzorno ocjenjivanje kobasica 2022.docx