Uzorci kobasica za ocjenjivanje
moraju biti dostavljeni najkasnije do 10. ožujka 2022. u 15.00 sati u Općinu
Sv. Petar u Šumi, Sv. Petar u Šumi 6, 52404 Sv. Petar u Šumi.
Molimo Vas da pismene prijave dostavite
na e-mail adrese najkasnije do 28. veljače, zbog bolje
pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 12. ožujka
2022. godine u HRVATSKOJ KUĆI OD KOBASICA u Sv. Petru u Šumi.
Nagrade za najbolje kobasice i salame
biti će podijeljene u sklopu Dana hrvatskih kobasica i salama 18.
ožujka 2022. u „Hrvatskoj kući od kobasica“.
Odličja će se dijeliti u 7 kategorija, a
u nastavku Vam donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti
uzorke na ocjenjivanje:
· Istarska kobasica
· Slavonska kobasica
· Kulenova seka
· Istarska kosnica
· Salame i salamini
· Kobasice i salame od divljači
· Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s
raznim dodacima: tartufi, voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…)
Organizator ocjenjivanja: Međunarodni sajam
S klobasicom u EU i ESSIK- Europski savez salamera i kobasara-Samobor.
Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim
diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama
sponzora.
U nadi da ćete se odazvati, najsrdačnije
se zahvaljujem.
Lijep pozdrav,
Predsjednik organizacijskog odbora
dr.sc. Mario Bratulić
Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi
Mob- +38599 705-6466
T: 052 686 444
U prilogu: prijavnica, rezultati 2021. i pravilnik o
ocjenjivanju.
PRAVILNIK ZA SENZORNO OCJENJIVANJE KOBASICA 2022..pdf