Supetarski proizvođači predstavili
su se onim najboljim što Istra nudi: kobasicama i salamama sljubljenima sa
sirom, vrhunskim maslinovim uljima i vinima, rakijama, mediteranskim začinima i
slasticama – pazinskim cukerančićem. Doživljaj Istre još je upotpunjen promotivnim
materijalima Udruge proizvođača istarskog pršuta i drugih tradicijskih
proizvoda od svinjskog mesa te brošurama Turističke zajednice središnje Istre.
Radni posjet je organiziran u
cilju promocije supetarskog sajma „S klobasicom u Europu“. Nakon dvije godine
pauze, sajam će se tradicionalno održati na izmijenjenoj lokaciji u Kući od kobasica. Trajat će tri dana, od
petka 13. do nedjelje 15. svibnja. Novost su još edukativne radionice i stručni
paneli, vrhunski chefovi hrvatske gastro scene koji će sljubljivati kobasice sa
sezonskim i autohtonim namirnicama.
U znak zahvale za dugogodišnje
prijateljstvo i kvalitetnu suradnju, načelnik Općine Sveti Petar u Šumi Mario
Bratulić dodijelio je plaketu prijateljstva Jozsefu Hariju, predsjedniku
organizacijskog odbora Hrvatske državne samouprave u Pečuhu. Boravak istarske
delegacije u Mađarskoj još je iskorišten za uspostavljanje novih suradnji, pa
se već ove godine očekuje dolazak predstavnika iz mađarske Baranje na sportske,
kulturne i turističke manifestacije.